Lysterapi i teori og praksis

Kært barn har mange navne. Lysterapi kan også hedde Fototerapi, PDT (PhotoDynamic Therapy), Photon Therapy, LED Lysmaske behandling,

Lysterapi

Se pris i webshop (kan kun ses, hvis du er logget ind).

Nogle forbinder lysterapi med de lamper, som udsender dagslys og bruges til at behandle vinterdepression, men det er ikke den type terapi, denne artikel omhandler.

Videnskabelige studier har vist at lys i forskellige farver har forskellige effekter på menneskers hud og sind. Når vi taler om farver, taler vi faktisk om lys med forskellige bølgelængder.
Lys er jo i princippet fotoner – altså energi – som absorberes af kroppen via receptorer i cellerne.

Lysterapi kan dermed stå alene som behandling, men nok mere relevant til understøttelse og forstærkning af en behandling – typisk ansigtsbehandling.

Tidligere behandlede læger f.eks. akne med ultraviolet lys, men da den bølgelængde som UV-lys har, også kan give skader, bruger man nu blåt eller rødt eller en blanding. Både blåt og rødt lys kan reducere bakterier uden at skade huden.

Lysterapi med forskellige farver er blevet meget nemmere med udviklingen af LED-pærer, som er meget små og kan leveres i mange forskellige farver. Det har ledt til udvikling af ansigtsmasker, som man kan tage på, hvor LED-pærerne sidder på indersiden og lyser direkte på ansigtshuden. Først kom masker med 3 farver på markedet og nu findes de med 7 farver.
Apparater til lysterapi kan være udformet som en maske der passer til hovedet. Nogle modeller fås med halskrave, så også halsen kan behandles. Andre apparater er udformet som en buk, som står hen over hovedet.

Generelt kan man sige, at lysbehandling er velegnet til hudforyngelse, anti-aging, reduktion af rynker og fine linjer, øger blodgennemstrømningen, fremmer heling af sår, lysner pigmentpletter, styrker hudens produktion af collagen og elastin, mindsker udvikling af akne, hæmmer melanin som danner pigmentpletter.

Bemærk:
1)
Kig ikke ind i lyskilden under behandling. Brug beskyttelsesbriller eller luk øjnene. LED lys giver dog ikke permanente skader på øjnene.
2) Før behandling med lys, bør huden afrenses og eksfolieres for størst effekt.
3) Efter behandling bør der tilføres en fugtende creme.
4) Behandlingstid bør sjældent overstige 20 minutter op til 4 gange pr. uge.
5) Visse former for medicin kan give overfølsomhed overfor lys. I tvivlstilfælde bør klienten spørge sin læge.

Lysterapi farver

Oversigt over farver og hvilke behandlinger man bruger dem til:
Blåt lys: Reduktion af akne og psoriasis. God mod følsom og olieret hud. Har en beroligende virkning. Brug evt. Retinol serum på huden under lysbehandling mod akne.
Rødt lys: Sætter gang i produktionen af collagen og elastin, øger blodcirkulationen og har en opstrammende virkning. Brug evt. Hyaluronsyre serum under lysbehandling.
Grønt lys: Modvirker hyperpigmentering, har anti-aging effekt, udglatter rynker og finje linjer, har helende effekt på sår. Endvidere skulle grønt have en positiv effekt på den spirituelle balance, mildne stress og virke afslappende.
Lilla lys: Virker som en kombination af rødt og blåt lys. Virker hæmmende på bakterier, anti-inflammatorisk, fremmer hudfornyelse. Mindsker porer.
Orange lys: Aktiverer metabolismen og cellefornyelse. Virker lysnende på pigment. Detox effekt på lymferne. Skulle have en positiv virkning på sindet.
Gult lys: Reduktion af rosacea, mindsker rødme, reducerer effekterne af solskadet hud. Styrker hudens evne til egenheling. Beroligende.
Turkis lys: Balancerer cellers energi og oliesekretion. Hjælper huden med at absorbere virkestoffer, anti-aging.

Bølgelængder og penetrationsdybde:
UV-lys: Under 400 nm er skadeligt for kroppen.
Over 400 nm – synligt lys er uskadeligt.
Blåt: 480 nm – 1 mm
Rødt: 640 nm – 1-6 mm
Grønt: 520 nm – 0,5-2 mm
Lilla: 420 nm
Orange: 590 nm
Gult: 570 nm – 1-2 mm
Turkis: 450 nm
Usikkerhed: +/- 5 nm

Video med før / efter billeder af hjemmebehandling med maske:

Kort video der viser tidligere version (kun 3 farver) af Omega Lysterapi apparatet:

Endnu en kort video der viser tidligere version (kun 4 farver) a Omega Lysterapi apparatet:

6 comments

 1. Hej – hvad er prisen på Omega lysterapi apparatet?

 2. Tina Andersen says:

  Hej sælger i også creme/ masker det anbefales til brug sammen m lampen

 3. Vesile Cetinkaya says:

  Hej hvad er prisen på lys terapi masken?
  Vh
  Vesile
  Albertslund Hudplejeklinik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *