Melanyc

SkinClinic MelanycDepigmenterende behandling mod melasma og dyschromier.

Definition af dyschromier (eng. dyschromia)
Din hud har celler kaldet melancytter. Disse indeholder melanosomer, som er ansvarlige for din hudfarve. Jo flere meansomer der er til stede, desto mørkere er din hudfarve.
Og hvis der er uorden i ensartetheden i din hudfarve, kaldes det dyschromier. Det giver sig udtryk i uensartet pigmentering, som kan skylde flere forskellige ting. Typisk viser det sig som hyperpigmentation – mørke pletter i huden omgivet af lysere hud. Eksempler på dyschromier:
* Fregner
* Alderspletter
* Melasma
* Leverpletter
Mange udtryk for hyperpigmentation skyldes eksponering af sollys. De er mere udbredte på steder som ansigt, arme og hænder. Imidlertid kan Melasma være forårsaget af hormonelle udsving. Alderspletter og leverpletter er to af de mest almindelige former for dyschromi.

Melanyc

Indikationer:
* Depigmenterende creme til behandling mod melasma og dyschromier i ansigtet.
* Lysner mørke pletter og udjævner hudtonen.
* Hæmmer dannelse af nye pletter.
* Hæmmer repigmentering.
* Talgregulerende.
* Til normal, kombineret, fedtet hud. Men kan ikke anvendes på sensitiv hud.

Melanyc er en depigmenterende creme til reduktion af melasma i ansigt, på halslinjen, på kroppen og på hænder.
Den er udviklet til at lysne og udjævne hudtonen og har beviseligt evnen til at reducere uønskede pletter og modvirke dannelsen af nye.
Effektiviteten af Melanyc er understøttet af et klinisk studie udført på Miguel Hernández Universyti of Elche i Spanien.
Indholdet af aktive ingredienser giver også regulering af dannelsen af talg i fedtet hud, da der oftere sker dannelse dyschromier og melasma i denne hudtype.
Takket være disse ingredienser, opnås en hud med færre mørke pletter og talg, hvilket resulterer i en blød og glat textur.
Med denne nye mikro-emulgerede textur, opnås en behagelig finish.
Den kan anvendes hele året – også om sommeren.

Kosmetisk anvendelse

1. Lysnende effekt
De forskellige lysnende (eng. whitening) aktive ingredienser i formuleringen, såsom Kojic syre, Stabil Vitamin-C, Fytinsyre, Glycolsyre, Arbutin, Lakrids extrakt, Chromabright® and Nicotinamid, genererer en overordnet effekt mod pletter.
Ingredienserne er sammensat, så de er effektive før, under og efter dannelse af melasma og blander sig i alle steps i melaninproduktionen og udjævner hudtonen.
2. Exfolierende og talg-regulerende effekt
Glycolsyre har en dobbelt exfolierende effekt: Det fjerner laget af døde hudceller, som indeholder melanin og, som konsekvens, forbereder penetrationen af de depigmenterende aktive ingredienser i dermis.
Kojic syre og det stabile Vitamin-C sikrer en talg-regulerende effekt mod dannelse og spredning af bakterier.

Aktive ingredienser

Kojic syre (6%)
Dobbeltvirkende depigmentering.
* Den blokerer de processer, som danner Melanin.
* Den hæmmer transformationen af de stoffer, som er ansvarlig for mørke farver i huden – og dermed også dannelsen af Melanin.
* Herudover er den antibakteriel og modvirker spredning af bakterier i fedtet hud.

Fytinsyre (6%)
Har flere effekter:
* Antioxidant: Det er et jernmolekyle og forebygger derfor peroxidation af fedtstoffer i huden og dannelse af frie radikaler.
* Hæmmer dannelse af melanin og pigmentering.

Stabilt C Vitamin (4%)
Vitamin-C er stabiliseret med magnesium i et cremet hjælpestof, som beskytter Vitamin-C fra oxidering og holder det aktivt i 12 timer.
I den stabile form, forbedres dets virkning og da frigives gradvist uden at irritere huden.
Det har en antioxidant virkning samt lysner og udjævner hudtonen på fotoældet hud.

Glycolsyre (6%)
Er et af det mest anvendte frugtsyrer (AHA) til kosmetisk behandling p.g.a. dets høje effektivitet.
* Exfoliering og peeling effekter: Det fjerner keratinocytter (døde hudceller) fra hudens overflade og mindsker tykkelsen af corneus stratum. Dette sikrer letter indtrængning af aktive ingredienser og fremskynder depigmenteringsprocessen.
* Anti-rynke effekter: Gentagne og regelmæssige påføringer kan reducere fine rynker i huden markant, da det stimulerer dannelse af kollagen og elastin.

Arbutin (4%)
Dette glycosid er dannet ved kemisk syntese af hydroquinon. Det fungerer som hæmmende for dannelse af melanin. Det bleger huden og dæmper dannelse af alderspletter, fregner og pigmenterende læsioner.

Nicotinamide (2%)
Molekyle som findes i Vitamin-B kompleset. Har en blid depigmenterende virkning og virker i synergi med andre aktive ingredienser. Også talgregulerende.

Lakridsextrakt (0,1%)
Har flere virkninger:
* Depigmenterende. Også virkende i synergi med andre aktive stoffer.
* Antioxiderende.
* Helende og antiinflammatorisk.

Chromabright® (0,2%)
Molekyle med kombineret depigmenterende virkning og anti-aldringseffekt.
* Det har en fotobeskyttende effekt i epidermale keratinocytter, og hjælper med at forhindre skader induceret af UV-stråling, som melanin naturligt gør.
* Lysnende effekt, udjævner hudtonen og formindsker hyperpigmenterede områder.

Brugsanvisning

Professionel behandling
* Forbehandling: Påfør en lille mængde to gange dagligt på pletterne 7-14 dage før en peeling eller depigmenterende eller foryngende laserbehandling. Må IKKE påføres 2-3 dage før behandling, for at undgå irritation.
* Efterbehandling: Påfør en lille mængde om natten i hele det behandlede område som en komplementær repigmenteringsbehandling og på M Cream om morgnen.

Hjemmebehandling
Påfør Melanyc om natten ved at smøre 4 dråber ud over ansigtet, rundt om panden, hagen og kinderne. Stræk ud og gnid forsigtigt.
Ved lokaliserede pletter kan du påføre lidt oven på selve pletten to gange dagligt i lidt tykkere lag. I tilfælde af soleksponering eller perioder med øget solstråling, påføres kun 1 gang om natten.
Vask ikke med astringerende sæbe, da det kan dehydrere og irritere huden.
Brug altid M Cream eller M Cream Color om morgnen samt maksimal solbeskyttelse.

Generelle advarsler

* Til intolerant eller følsom hud anbefales at anvende Melanyc Daily i stedet.
* Må ikke anvendes af gravide eller under amning, da det kan stresse huden i denne tilstand.
* Anvendes i ansigtet og altid om natten.
* Til ekstern anvendelse. Må ikke påføres slimhinder, sår eller hud med dermatitis.
* Brug altid maksimal solbeskyttelse om morgnen.
* Instruktion og vejledning er af generel karakter. Det anbefales altid at tilpasse efter hudtype efter professionelle kriterier.

I samme serie: Melanyc Daily, Melanyc Eyes, Melanyc Serum og Melanyc Peptide.

Køb her:
Melanyc
Melanyc Daily
Melanyc Eyes
Melanyc Serum
Melanyc Peptide
M Cream
M Cream Color Clair
M Cream Color Doré
SkinClinic Solcremer

Melanyc indgår i vores SkinClinic Basislinje, som er de produkter vi anser som vigtige for enhver klinik – både til behandling og videresalg.