Exosomes i teori og praksis

Exosomes i teori og praksisExosomer

I skønhedsindustrien kan man ligeså godt vænne sig til et nyt udtryk, nye behandlinger og nye produkter af typen ”Exosomes”.
Brugen af exosomer er ikke nyt – man har faktisk anvendt dem i bl.a. eksperimenterende cancer-behandling i adskillige år.
Men det er relativt nyt indenfor skønhedsbranchen.

Det kan godt blive lidt langhåret og nørdet, hvis man skal forstå det i dybden, men det kan også forklares ret simpelt.

Man har i flere år behandlet med stamceller og plasma fra egne celler (f.eks. PRP behandling / vampyrbehandling) og stamceller fra planter. Men i stedet for at anvende selve stamcellerne, har det vist sig at cellernes endosomer/exosomer er langt mere virksomme.
Exosomer er typisk 30-150 nm i størrelse.

Stort set alle celler danner såkaldte ”endosomer”, som kan betegnes som ”bobler” inde i cellerne. Disse bobler indeholder bl.a. proteiner, lipider, RNA, DNA og forskellige ”growth factors”.
Cellerne kan udskille disse bobler og de bliver derved til exsosomer og kan optages af andre celler og bliver derved igen til endosomer.
Det er på den måde celler kan kommunikere med hinanden. En celle kan være skadet og mangler noget rask RNA. Den fanger en exosome med rask RNA og kan derved blive repareret.

Exosome boble

I den medicinske verden har man formået at ekstrahere exosomer og koncentrere fra både mennesker, dyr og planter i væsker.
Exosomer fra dyr og mennesker kan være problematiske, da de kan indeholde RNA, DNA og andre ingredienser, som kan være skadelige, hvis man ikke er meget omhyggelig med udvælgelsen af ”leverandøren”. Nogle eksperter frygter at man decideret kan overføre DNA-relaterede sygdomme fra andre mennesker, da man typisk ekstraherer exosomer fra rygmarven. Så det lader vi cancer-eksperterne om at arbejde med.
En amerikansk producent har desuden lanceret syntetiske exsosomer til brug i skønhedsbehandlinger. Hvordan man får puttet RNA, DNA m.v. ind i syntetiske exsosomer, er ikke verificeret. Så vær varsom med brug af dem indtil videre.

I skønhedsbranchen er vi vant til at arbejde med plantebaserede ekstrakter for at opnå specifikke resultater. F.eks. Centella Asiatica, som anvendes til reparation af arvæv – bl.a. til heling af ar efter akne.

I dag er man i stand til at ekstrahere og koncentrere exsosomer fra Centella Asiatica og mange andre planter, og anvende dem til endnu bedre resultater.

Behandlinger med exosomes

Plantebaserede exosomer kan anvendes til behandling af bl.a.:
Hårtab – både genetisk, aldersre
Pigmentforandringer
Rynker – generelle alderstegn
Ar og uregelmæssigheder i huden
Forstørrede porer
Forbedring af strækmærker
Generel regeneration af væv

SkinClinic Exosomes Cocktail

SkinClinic har valgt at udvikle en cocktail af exosomer, som er ekstraheret af planten Centella Asiatica forstærket med andre aktive ingredienser.

Exosomer fra Centella Asiatica
* Fremmer regeneration af væv.
* Lysner og gør huden mere elastisk.
* Stimulerer kollagensyntesen.
* Beskytter blodkapilærer og øger blodets iltning.
* Øger hårs fylde og tykkelse.

Panthenol (0,5%) (Vitamin B5)
* Beroligende effekt
* Regenererer huden.
* Giver blødhed og elasticitet til væv.
* Behandling af alopeci.

Rosa Ventifolia (0,1%)
* Er rig på vitaminer, mineraler og oxidanter, som hjælper med at hydrere huden og lindre irriteret hud.

ADN
* Hydroliseret nukleotid der regenererer huden.
* Øger celleproliferation og elasticitet.
* Forbedrer hudens tekstur.
* Udjævner rynker.
* Forebygger og forbedrer ændringer i huden som følge af ultraviolet stråling og fotoaldring.

Hyaluronsyre med høj molekylvægt (0,3%)
* Fugtgivende.
* Forbedrer hudens tekstur.
* Anti-age egenskaber da det forbedrer rynker og udtrykslinjer.

Centaurea Cyanus (0,1%)
* Ekstrakt af kornblomst som er rig på polyphenoler.
* Fungerer som antioxidanter og beskytter huden mod eksterne stoffer.

Exosomer i praksis

Der vil i den nærmeste fremtid blive lanceret utallige exosome-præparater fra mange forskellige producenter og leverandører.
Vi (Cosmeticom) har valgt, at sikre klienternes / slutkundernes oplevelse og resultater med SkinClinic Exosomes Cocktail bedst muligt, da vi ikke vil risikere dårlige oplevelser og resultater.
Derfor stiller vi følgende krav til behandlere før køb af produkterne:
1) Uddannet læge eller kosmetisk sygeplejerske = Typiske kosmetiske klinikker.
eller
2) Kosmetolog eller kosmetiker uddannet i behandling med microneedling eller lignende behandlingsmetode.
og
2a) Kursus i behandling med og protokollen for SkinClinic Exsosomes Cocktail samt køb af startpakke med før- og efter-behandlingsprodukter.
3) Kun i særlige tilfælde med dokumenteret erfaring med microneedling eller anden relevant behandlingsmetode, vil ikke-uddannede få mulighed for at købe produkterne.

Vi arbejder på at få gjort kursus og kompendium klar lige nu og forventer at de første kurser kan tilbydes i løbet af juni måned.

SkinClinic Exosomes Cocktail

Køb her:
Hvis du er uddannet dermatologisk læge eller kosmetisk sygeplejerske og arbejder i en kosmetisk klinik, kan du købe SkinClinc Exosomes Cocktail her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *