EMSculpt i teori og praksis

EMSculpt behandling
Muskelopbygning og toning af kroppen med EMSculpting foregår med nogle meget store pads / applikatorer, som er så store, at en eller to dækker hele maven eller passer med en på hver af ballerne, så man kan få en Butt Lift behandling.

En EMSculpt maskine afgiver elektromagnetisk energi (HIFEM = High Intensity Focused Electro-Magnetic) via de store pads. Så du får altså ikke strøm sendt gennem kroppen. Magnetismen fremprovokerer sammentrækninger af dine muskler og på 30 minutter gennemgår du hele 20.000 af dem. Det svarer altså til 20.000 mavebøjninger eller 20.000 squats hvis det er ballerne der bliver behandlet.

EMSculpting er klinisk dokumenteret og har været populær i USA siden starten af 2019, hvor den første maskine blev introduceret. I dag kan du få behandlingerne på flere privathospitaler i Danmark og nu kommer skønhedsklinikkerne også med. Maskinerne er nu kommet ned i pris, så flere kan være med og behandlingspriserne bliver billigere.

EMSculpting er godkendt af FDA og kræver ingen specielle forudsætninger af behandleren i Danmark ud over et kursus i brug af maskinen og gennemgang af behandleren. Der kræves altså ingen autorisation.

Målgruppen

En EMSculpt behandling er ikke en decideret slankebehandling, selv om der forbrændes fedt. Behandlingen toner kroppen og bygger muskelmasse. Så behandlingen er primært beregnet for personer, som i forvejen er fit – går til fitness, dyrker sport eller løbetræner. Så man kan ikke behandles, hvis man er overvægtig eller har deller – de skal væk først – evt. med fedtfrysning.

Generelt om behandlingen

Man bør tage en kur på 4 (max 6) behandlinger med 2-3 dages mellemrum, for at få størst mulig effekt. Alle behandlinger tager 30 minutter.
Man starter med et lavt energiniveau, som langsomt øges, da behandlingen ikke må gøre ondt, men skal ramme det punkt, som klienten kan holde ud.

Efter et behandlingsforløb skal man fortsætte med at gå til fitness eller træning for at vedligeholde resultater. Der vil ofte kunne ses forskel med det samme eller indenfor et par dag, men endelige resultat af en EMSculpt-behandling vil først ses efter nogle uger. Faktisk viser studier, at der kan ses forbedringer så sent som 6 måneder senere. Man kan tage opfølgende behandlingsforløb efter 6-12 måneder.

EMSculpt behandling af mavemuskler

Du får sat 1 eller 2 pads på din mave afhængig af din størrelse.
Der startes med lav energi, som langsomt øges til det energiniveau, du kan tåle uden at føle smerte. I løbet af en kur vil du sandsynligvis opdage at du uden problemer kan holde til højere energiniveau, simpelthen fordi dine mavemuskler bliver stærkere.
I løbet af de 30 minutter udsættes din mave for det der svarer til 20.000 supramaksimale sammentrækninger – altså sammentrækninger som er kraftigere end det du vil være i stand til at gennemføre ved træning.
Musklerne vokser og bliver stærkere herefter over tid, samtidig med at der udvikles flere muskelfibre.

EMSculpt på maven på kvindeEMSculpt før-efter på mand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behandling af splittede mavemuskler

Mange kvinder oplever problemet med splittede mavemuskler efter graviditet og fødsel. Fænomenet kaldes med et fint ord for rektusdiatase og er næsten umuligt at hele helt med almindelig træning.
Det har nu vist sig at EMSculpting er en effektiv metode til reduktion af det langsgående ”hul” der opstår på langs af mavemusklerne.

Butt Lift behandling på baller

Med alderen bliver musklerne i dine baller at blive slappe og formindskes. Derved kommer de til at hænge og bliver fladere.
Dette kan forbedres med et Butt Lift / balleløft / opstramning af baller med EMSculpt behandling, som vil tone dine ballere til en rundere og fastere form.
Med en EMSculpt behandling på ballerne vil musklerne blive stærkere og deres volumen øges. Du opnår 20.000 muskelsammentrækninger, som ikke i praksis ville kunne gennemføres ved træning.
Du får en pad sat fast på hver balle og bliver udsat for et svagt energiniveau til at starte med. Der skrues langsomt op for energien til det niveau du kan holde ud. Behandlingen må ikke gøre ondt, men skal være effektiv.
En kur på 4 behandlinger pr. område i løbet af 14 dage vil være perfekt. Bemærk at nogle få amerikanske klinikker tilbyder op til 6 behandlinger. Herefter behøver du ikke at komme igen før om 6-12 måneder.

Butt Lift med EMSculpt

Forventet effekt af EMSculpt

Kliniske studier i USA har vist, at man i gennemsnit øger sin muskelmasse med 16% og et tab af fedtmasse med 19%. Dette er målt efter 4 behandlinger.
Du vil ofte kunne se effekt umiddelbart efter behandling, men den endelige effekt vil først kunne ses efter flere uger og helt op til 6 måneder senere. Det tager tid for musklerne at danne nye celler og det tager tid, før fedtcellerne afgiver deres fedtsyrer.

Bivirkninger

Der kendes ingen bivirkninger ud over træthed og ømme muskler.

Hvem kan IKKE behandles med EMSculpt?
Man må ikke få behandling, hvis man
– er gravid
– har epilepsi
– har pacemaker
– har indopereret metalgenstande i kroppen – uanset hvor

Forberedelse
Før du kan behandles, skal du fjerne alle smykker samt evt. piercinger.
Der er ingen diskussion. ALLE metalgenstande skal fjernes fra kroppen – også evt. spiral.
Du må ikke bruge mobiltelefon eller iPad eller lignende under behandlingen.

Det anbefales at møde op i træningstøj. Hvis du skal behandles på baller, kan det være en fordel at møde op med tangatrusser, så du ikke behøver at tage dem af.

Priser
Behandlingspriser på privathospitalerne ligger på kr. 4-5000 pr. behandling og 16-17000 pr. kur.

Vi anbefaler et prisniveau på kr. 2200-2500 pr. behandling og kr. 8000 for en kur ved brug af Cosmetiline maskiner.

Investering og afkast
Hvis du køber CosmetiLine EMSculpt maskinen for kr. 79.000 + moms = kr. 98.750 og tager kr. 8000 pr. kur, er maskinen tilbagebetalt efter 13 kure á 2 timer (4 x 30 minutters behandling) = 26 timers effektiv behandling.

Da en kur afvikles over ca. 14 dage, kan du altså have maskinens pris hjemme indenfor 1 måned, hvis du har 13 kunder indenfor 14 dage. Altså blot 1 kunde om dagen.

Behandlingssteder
Disse klinikker tilbyder behandling med CosmetiLine EMSculpt maskinen:
Skincare Factory, Frederiksberg
Klinik Frydendal, Høje Taastrup

Kilder:

Her kan du læse en amerikansk bloggers oplevelse af et behandlingsforløb:
http://www.insiderbeautybuzz.com/insiderbeautybuzz/2019/6/24/i-tried-emsculpt-and-heres-what-happened-part-1

Og hendes slutresultat et par måneder senere:
http://www.insiderbeautybuzz.com/insiderbeautybuzz/2019/8/21/the-emsculpt-verdict-is-in

Her kan du se før-efter billeder fra en amerikansk klinik:
https://bitarinstitute.com/photo-gallery/non-surgical-skin-care-procedures/emsculpt/

Før-efter bilkleder fra en anden amerikansk klinik:
https://www.dr-kron.com/en/before-after/result-emsculpt-treatment/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *